Caveman

Főhősünk, egy családja mellől az utcára penderült negyvenes fickó, magyarázza a bizonyítványát: a magánemberként megélt, ám valamennyi férfitársára is kivetíthető konfliktusait. Minden rossznak a nemek közötti különbség az oka (miközben töretlen az Évákhoz való ragaszkodás). András logikája és fantáziája hamarosan határokba ütközik, amikor is egy nem várt segítség érkezik: megjelenik őse a kőkorszakból, és beavatja évezredes bölcsességébe... A komikus játék közben minden percben magunkra ismerhetünk - de legalább a szomszédunkra!
Az előadás fényt derít arra, hogy miért utálják a pasik, ha vesztesként állítják be őket a külvilág felé, mi okból rohan olykor a teremtés koronája boltról boltra új cuccokat felhajtani, vagy miért szorítkozik két férfi beszélgetése a focimeccsek eredményére és ér véget primitív szólamokkal? Ugyanakkor a nők lelkivilágába is roppant szórakoztató kirándulásra invitál a szerző.

A tomboló siker kulcsai:

- a Broadway legtöbbet játszott egyszemélyes darabja
- közel 4 millió önfeledten szórakozó néző nem téved
- a Caveman főhősének sorsában sok férfi magára ismerhet - és jó eséllyel kezdhet új életet
- a nők is jobban megérthetik párjukat és saját magukat is
A magyar változat művésze Kálloy Molnár Péter, szóban, mimikában és a teremtett légkörben élethűen állítja elénk az összetört férj és a körülötte élők alakját, ritka színészi bravúrral megformálva valamennyi karaktert.

Ellenállhatatlanul szórakoztató! Teljesen magával ragadó színmű! Egyszerre árad belőle a nőkhöz való ragaszkodás és a pórul járt férfiak iránti szimpátia. Ezért a Caveman mindkét nembeli néző számára nyerő darab! (Chicago Sun Times)
Egyveleg a színház, talkshow, és a kabaré világából. Pillanatonként szórja a poénokat. A közönség tombol, a párok magukat látják benne: "Pontosan olyan, mint Te". (Frankfurter Allgemeine Zeitung)
Keserű igazságok, mézédesen csomagolva... könnyfakasztóan vicces. (BILD)
Ilyen kihegyezetten, szórakoztatóan és viccesen ritkán vágják a férfiak és nők fejéhez hibáikat. (Abendzeitung)
Fenomenális siker! Az előadás nézői hirtelen azon kapják magukat, hogy a darab hevében egymással is játszanak! (Chicago Tribune)

Szerző | Rob Becker
Fordította | Matuscsák Tamás
Magyar változat | Litkai Gergő, Kálloy Molnár Péter
Rendező | Szántó Erika

Színlap

Caveman - Az ősember

színház stand-up két részben

Férfiak és nők közötti különbség másfél órában, elementáris humorral. 

Színház, stand-up, improvizáció, párterápia együtt

Az előadás időtartama | 1 óra 25 perc, 1 szünettel