Caveman

Főhősünk, egy családja mellől az utcára penderült negyvenes fickó, magyarázza a bizonyítványát: a magánemberként megélt, ám valamennyi férfitársára is kivetíthető konfliktusait. Minden rossznak a nemek közötti különbség az oka (miközben töretlen az Évákhoz való ragaszkodás). András logikája és fantáziája hamarosan határokba ütközik, amikor is egy nem várt segítség érkezik: megjelenik őse a kőkorszakból, és beavatja évezredes bölcsességébe... A komikus játék közben minden percben magunkra ismerhetünk - de legalább a szomszédunkra!
Az előadás fényt derít arra, hogy miért utálják a pasik, ha vesztesként állítják be őket a külvilág felé, mi okból rohan olykor a teremtés koronája boltról boltra új cuccokat felhajtani, vagy miért szorítkozik két férfi beszélgetése a focimeccsek eredményére és ér véget primitív szólamokkal? Ugyanakkor a nők lelkivilágába is roppant szórakoztató kirándulásra invitál a szerző.

A tomboló siker kulcsai:
A Broadway legtöbbet játszott egyszemélyes darabja
  - közel 4 millió önfeledten szórakozó néző nem téved
  - a Caveman főhősének sorsában sok férfi magára ismerhet - és jó eséllyel kezdhet új életet
  - a nők is jobban megérthetik párjukat és saját magukat is

A magyar változat művésze Kálloy Molnár Péter, szóban, mimikában és a teremtett légkörben élethűen állítja elénk az összetört férj és a körülötte élők alakját, ritka színészi bravúrral megformálva valamennyi karaktert.



Szerző |
Rob Becker
Fordította | Matuscsák Tamás
Magyar változat | Litkai Gergő, Kálloy Molnár Péter
Rendező | Szántó Erika

Az előadást egy szünettel játsszuk, időtartama 1 óra 45 perc.

Színlap

Caveman - Az ősember
Színház stand-up két részben.

Férfiak és nők közötti különbség másfél órában, elementáris humorral.
Színház, stand-up, improvizáció, párterápia együtt.


Helyszín | Kisszínpad


Ellenállhatatlanul szórakoztató! Teljesen magával ragadó színmű! Egyszerre árad belőle a nőkhöz való ragaszkodás és a pórul járt férfiak iránti szimpátia. Ezért a Caveman mindkét nembeli néző számára nyerő darab!" (Chicago Sun Times)

Egyveleg a színház, talkshow, és a kabaré világából. Pillanatonként szórja a poénokat. A közönség tombol, a párok magukat látják benne: 'Pontosan olyan, mint Te'." (Frankfurter Allgemeine Zeitung)

Keserű igazságok, mézédesen csomagolva... könnyfakasztóan vicces." (BILD)

Ilyen kihegyezetten, szórakoztatóan és viccesen ritkán vágják a férfiak és nők fejéhez hibáikat." (Abendzeitung)

Fenomenális siker! Az előadás nézői hirtelen azon kapják magukat, hogy a darab hevében egymással is játszanak!" (Chicago Tribune)