uploads/content/article_cover_image_162.jpg

Így még nem látta Stohl Andrást!

Címlapján a pályafutásának 30. évfordulóját ünneplő Stohl Andrással megjelent a Hamu és Gyémánt magazin téli lapszáma. A magyar színész portréját a borítón 150 megapixeles, tűéles fekete-fehér fotókból összeállított montázs alkotja.

Egy mosoly a Meseautóból, az a bizonyos, mindenki által ismert kézmozdulat a ValóVilágból, egy ördögi tekintet a Mephistóból – a Hamu és Gyémánt magazin oldalain elevenednek meg Stohl András pályájának legemlékezetesebb szerepei. 2020-ban lesz harminc éve, hogy az ismert színész végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, ebből az alkalomból készült a különleges fotósorozat.

A kreatív koncepció a sokoldalúságot, illetve a színészi tehetséget kívánja kiemelni, ezért sallangmentesen, szett nélkül, fehér háttér előtt jeleníti meg Stohl Andrást. A különösen részletgazdag, az emberi arc legkisebb redőit is láttató fotók 150 megapixeles Phase One XF IQ4 hátfallal készültek, mely jelenleg világelső a középformátumú full frame fotózásban.

A címlapsztori belső anyagához készült interjúban Veiszer Alinda kérdezi Stohl Andrást szakmai csúcsról, hullámvölgyről, újrakezdésről, kereskedelmi tévézésről, filmekről, színházról, korszakokról, életkorról és az életről.

A fotózáson készült vagány werkvideóval a nézők betekinthetnek a nem mindennapi fotózás kulisszái mögé.
A videó itt látható: https://hamuesgyemant.hu/video/index

További részletek a szám tartalmáról a lapajánló cikkben olvashatók: https://hamuesgyemant.hu/aktualis/182/a-jo-a-rossz-es-egyeb-arcok

A Hamu és Gyémánt igényes szövegeivel, művészi fotóival és egyedi megjelenésével immár huszonegy éve képviseli hazánkban a minőségi magazinkultúrát.Stohl András feketén-fehéren

Számtalan arcát ismerjük, de vajon mikor melyiket mutatja szívesebben? Stohl András harminc éve kezdte meg pályafutását – a Hamu és Gyémánt magazin a kerek évforduló kapcsán kérdezi pályája legemlékezetesebb mérföldköveiről, döntésekről és újrakezdésről. Visszaemlékeznek felejthetetlen alakítására a Meseautóban, a Mephistóban, és megidézik a Való Világ műsorvezetőjeként legendássá vált mozdulatát is. 

Az interjú egy részlete:

Használsz szerepből megmaradt mondatot az életben?

Gyakran mondom, hogy a színésznek nincs önálló gondolata, ő már csak a szerepeket idézgeti. „Hogy én ki vagyok? John Proctor. Két gyerek, feleség, 150 hold.” Ez is benne van az első felvonásban. Ezt kimondani, amikor tudod, hogy ott van mögöttük egy élet, az elég erős. Szép szakma ez.

Szerettél ki belőle valaha a három évtized alatt?

Nem, szerintem nekem ez a dolgom. Sosem volt hullámzás az életemben, mindig ugyanannyit dolgozom, és a kedvem is megvan hozzá. Egyenes pálya. Tudod, mit szeretek még nagyon?

Na?

Tevjét a Hegedűs a háztetőn-ből. Én igazából Tevje vagyok, nem John Proctor.

Mi vagy belőle?

A hatalmas szíve.
Fotó |
 Hamu és Gyémánt/Galgóczi Németh Kristóf
Werkvideó | Hamu és Gyémánt/Tokaji Balázs
Fényképezőgép | Phase One XF IQ4 – Tripont