Mark Bell

Mark Bell

Mark Bell

Mark Bell

Mark Bell angol rendező. Párizsban tanult Jacques Lecoq mellett (1990-1992). Színészként olyan társulatokkal dolgozot, mint a Hoipolloi és a Commotion, sokfelé turnézott az Egyesült Királyságban és más országokban. A Manchester Library Theatre-től kezdve a Norvich Playhouse-ig számos színházban dolgozott, valamint televíziós rövidfilmekben és sorozatokban is feltűnt.

1998-ban Mark tanítani kezdett az LAMDA-nál ahol kifejlesztett egy fizikai színházi képzést az iskola három éves színészképzési programjához kapcsolódóan. A második évfolyamos képzés vezetője volt a 2010-es távozásáig. Számos másik iskolában is tanított Angliában, valamint az Egyesült Államok beli Carnegie Mellon University-n, jelenleg rendez az East 15 Acting School-ban.

A tanítás mellett Mark számos workshopot és közösségi produkciót rendezett különböző színművészeti főiskolán, legutóbb a 'Breathing Corpses' (Lélegző holttestek) és a 'Comedians' (Komédiások) című darabokat az LAMDA-n. Társulatoknak is rendez, 2013-ban felkérést kapott a Mischief Theatre alkotóitól a 'The Play That Goes Wrong' (Ma este megbukunk) megrendezésére. A sikeres londoni előadások és az Edingburgh Festival után országos turnéra indultak. A Mischief Theatre-rel közösen két további produkciót készített 'Peter Pan Goes Wrong' (Pán Péter megbukik) és 'The Comedy About A Bank Robbery' (Egy bankrablás története) címen.

Az angliai ősbemutató után elsőként Magyarországon a Centrál Színházban rendezte meg a Ma este megbukunkat, a londoni előadás pontos replika előadásaként.


Előadások

Ma este megbukunk | rendező
Videó bezárása